luni, 3 mai 2010

Să ne pregătim picioarele de vară!


De cele mai multe ori tindem să neglijăm îngrijirea picioarelor pe timpul iernii şi le acordăm atenţia necesară numai în sezoanele călduroase. Acum e timpul să ne reamintim de ele.
Picioarele sunt părţi ale corpului destul de delicate care necesită o atenţie specială şi necesită tratament de curăţare şi hidratare. Îngrijirea picioarelor o puteţi face şi dumneavostra acasă, fără ajutorul pedichiuristei sau a vreunui cabinet de înfrumuseţare.
Pentru început faceţi rost de o mini cădiţa/ lighean în care turnaţi apă călduţă şi adăugaţi felii de castravete, felii de portocale, un strop de ulei de tei şi dacă aveţi, petale de trandafir. Înmuiaţi picioarele în cădiţa şi staţi 10-15 minute, în timp ce sorbiţi un ceai sau o ciocolată caldă.
După ce s-au înmuiat picioarele şi în special călcâiele, acestea fiind zonele cele mai delicate, ştergeţi-le cu un prosop . Pregătiţi o cremă pentru exfolierea celulelor moarte, chiar de dumneavostra din ulei de măsline şi sare de mare şi frecaţi-vă picioarele, după care vă ştergeţi cu un prosop semi-ud.
Pentru înlăturarea pielitelor de la unghii nu trebuie să le tăiaţi ci să stoarceţi o lămâie peste degete şi să îndepărtaţi cu ajutorul unui beţişor de lemn, celulele moarte.
După ce a-ţi terminat de curăţat picioarele, trebuie neapărat să le hidrataţi şi aveţi nevoie de o cremă intens hidratanta pentru picioare şi chiar pentru mâini.
Pentru bătăturile picioarelor încercaţi câteva metode naturiste:
1. Bicarbonat de sodiu
Unul dintre cele mai bune moduri de a trata bătăturile este bicarbonatul de sodiu stins în apă. Aceasta desface pielea moartă şi ajuta la vindecarea bătăturii. Adaugă 3 linguri cu bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă şi înmoaie picioarele. De asemenea, poţi masa babaturile cu pastă formată din 3 părţi bicarbonat şi o parte apă.
2. Ceaiul de muşeţel
Inmoaierea picioarelor în ceai de muşeţel diluat ajuta la calmare şi temporar va schimba pH pielii, ajutând la uscadea babataturii. Ceaiul îţi va păta piciorul, dar poate fi uşor îndepărtat cu săpun şi apă.
3. Oţetul
Înmoaie o bucată de vată în oţet şi tapează-ţi bătăturile. După care lasa vată înmuiată în oţet pe bătătura, peste noapte. Dimineaţa freacă zona cu o piatră ponce.
4. Piatra ponce
Pudră sau piatră ponce sunt folosite pentru curăţarea pielii, ajutând astfel şi la îndepărtarea "pielii moarte". După ce ţi-ai inmuita piciorul în apă caldă timp de 20 de minute, foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta bătăturile.
5. Gheaţă
Bătăturile ţări sunt de cele mai multe ori dureroase. Dacă descoperi că ai o bătătură dureroasă, aplica gheaţă pe suprafaţa respectivă, deoarece va reduce umflătura şi va ameliora durerea.
6. Suc de lămâie
Formează o pastă dintr-o lingură cu suc de lămâie şi 5-6 tablete de aspirita pisate. Aplică pasta direct de bătătura şi înfăşoară piciorul într-o pungă de plastic. Ţine piciorul învelit timp de 10 minute, după care trebuie să îndepărtezi babatura cu ajutorul unui pietre ponce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu