luni, 3 mai 2010
Sărbătoarea Liliacului, o tradiţie pentru mehedinţeni
Alina Abagiu
Sărbătoarea Liliacului din comuna Ponoarele a devevit o tradiţie respectată cu sfinţenie de autorităţile locale şi judeţene în fiecare an. Pe scena amfiteatrului din pădurea de liliac vor urca nume cunoscute ale muzicii populare mehedinţene şi nu numai. rumul comunal ce duce către această locaţie şi scena pe care vor fi prezentate spectacolele sunt amenajate pentru încântarea publicului care la fel în de fiecare dată este într-un număr neaşteptat de mare.
Autorităţile locale au hotărât să construiască o nouă scenă în amfiteatrul natural din Pădurea de Liliac pentru ca festivităţile organizate cu această ocazie să se desfăşoare în siguranţă, iar drumul comunal care duce către această locaţie a intrat în reparaţie.
„La intrarea în Pădurea de Liliac, am amenajat cât mai frumos şi am curăţat întreaga zonă, pentru ca localitatea Ponoarele să-şi întâmpine oaspeţii aşa cum se cuvine. Sărbătoarea Liliacului care dăinuie de timpuri este simbolul comunei noastre. Am fost nevoiţi să schimbăm scena pentru că era foarte mică şi veche. Din această cauză nu mai prezenta siguranţă pentru artiştii care veneau aici să susţină concerte. Aş vrea să invit toţi mehedinţenii să se bucure alături de noi de această minunată sărbătoare în zilele de sâmbătă şi duminică şi să vină aici, în amfiteatrul natural din Pădurea de Liliac de la Ponoarele. Suntem siguri că oaspeţii care ne vor vizita zona se vor simţi bine, iar cântecul, jocul şi voia bună vor fi la ele acasă”, a declarat primarul comunei Ponoarele, Georgică Pătraşcu.
De la sărbătoarea Liliacului nu vor lipsi nici autorităţile judeţene şi reprezentanţii partidelor politice din Mehedinţi.
„Consiliul Judeţean este coorganizator al Sărbătorii Liliacului de la Ponoarele, iar eu mi-am ţinut promisiunea făcută faţă de mehedinţeni, şi anume aceea că până la debutul acestui eveniment se va finaliza reabilitarea porţiunii de drum dintre Baia de Aramă şi localitatea în care se vor desfăşura evenimentele de pe data de 1 şi 2 mai. Primul strat de asfalt a fost deja turnat, astfel că cei care vor să vină şi să se distreze cu ocazia Sărbătorii Liliacului, o pot face pe un drum foarte bun şi lipsit de gropi. Sunt sigur că spectacolele vor fi de foarte bună calitate, iar sărbătoarea de la Ponoarele reprezintă şi un mijloc de atragere a turiştilor şi promovare a zonei, dar şi de conservare a tradiţiilor folclorului românesc în general şi în special al folclorului din nordul judeţului Mehedinţi, care este foarte apreciat în întreaga ţară”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Bălu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu